klanten in het zonnetje: Karlijn Verkoelen

08-09-2023 | leestijd:

Wat ik zo mooi vind aan het werk dat ik doe is dat ik keer op keer in verbinding kom met de meest interessante ondernemers. Ik blijf het bijzonder vinden hoe ze mij toelaten in hun bedrijf en daarmee in hun leven. Dat ik achter de schermen mag kijken, meewerken en bouwen.

Daarom zet ik mijn klanten graag in het zonnetje.

Vandaag een interview met een klant waar ik een hele succesvolle samenwerking mee heb gehad. Karlijn Verkoelen, energetisch business coach.

Ik heb haar ervaren als een enorm gedreven en liefdevolle vrouw. Toen ze mij benaderde was ze overgestapt van offline praktijk naar online en ze kon de groei van haar bedrijf praktisch gezien niet altijd bijbenen.

Daarom hebben we samen gewerkt aan o.a. het structureren en stroomlijnen van haar bedrijf, haar aanbod, haar systemen, haar klantreis. Om hiermee de achterkant te verstevigen. En onderweg hielp ik haar om haar focus scherp te houden door ruis te verwijderen.

Ze heeft zoveel meer stappen gezet en groei doorgemaakt dan ze hier vertelt. En ik ben zo ontzettend trots op haar, op wat ze heeft neergezet en vooral op welke manier: door te vertragen en versnellen.

Ontdek haar inspirerende verhaal.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Karlijn Verkoelen, energetisch coach voor vrouwelijke leiders. Ik help vrouwelijk leiders om hun business veel meer kracht bij te zetten door vanuit hun hoofd naar hun lijf te gaan.

Waarom heb je besloten om met mij samen te gaan werken?

Aan de voorkant van mijn bedrijf was ik enorm gegroeid. Echt, ik heb mega veel stappen gezet en ontwikkeld sinds ik mijn eigen bedrijf heb als energetisch coach en vooral sinds ik mijn online bedrijf heb. Want dat maakte ook een verschil merkte ik. Aan de achterkant was het houtje touwtje. Ik ontwikkelde iets nieuws, zocht zelf uit hoe het werkte en ik fixte het. Maar ik merkte dat het begon te wringen.

Mijn achterkant paste niet meer bij de voorkant en dat moest op één lijn gaan komen. Want ook energetisch klopt het anders niet meer en gaat dat voor stagnatie aan de voorkant zorgen.

Dus ik voelde ik heb hulp nodig van iemand die met mij kan sparren, die ook strategisch met me mee kan kijken en vervolgens ook heel operationeel met me mee kan denken.

Ik had strategische hulp, maar wat ik miste is dat ik bij één iemand eigenlijk het hele plaatje neer kon leggen. En toen kwam jij. Het interessante is dat ik voordat ik bij jou kwam eigenlijk dacht dat ik vooral mijn workload over de schutting wilde gooien. Het was gewoon too much qua werk. Maar toen zag ik dat mijn bedrijf iets anders nodig had.

Een van de grote voordelen van onze samenwerking vind ik dat het echt een totaalpakket is van top naar bottom. Alles zit erin. Waarbij ik ook af en toe kon zeggen van oh mijn god, ik voel me echt overweldigd.

Dat herken je vast als ondernemer. Dat je overweldigd raakt zodra het begint te lopen en het succes begint te komen. Kei fijn. Maar wat dan? Weet je hoe je ervoor kunt zorgen dat je kunt blijven ontwikkelen en groeien?

Dat was een van de dingen die ik gewoon heel fijn vond dat ik met jou daarover kon sparren en dat we daarin soms ook andere keuzes maakten.

Mijn achterkant paste niet meer bij de voorkant en dat moest op één lijn gaan komen. Dus ik voelde ik heb hulp nodig van iemand die met mij kan sparren, die ook strategisch met me mee kan kijken en vervolgens ook heel operationeel met me mee kan denken.

Wat is de grootste verandering in je bedrijf en in je leven sinds de samenwerking?

Er is veel meer rust gekomen en structuur. Ik weet nog dat ik ergens halverwege voelde dat de weken minder hard gingen. Voor die tijd vlogen ze voorbij. Weer een weekend voorbij. Druk met kinds. En of je nou moeder bent of niet. Life is busy met een bedrijf. Ik hou van het tempo, maar ik merkte ook dat ik echt nul controle had op dit geheel.

Die rust heeft op alle fronten door gewerkt. Zo heb ik bijvoorbeeld echt mega veel opgeruimd. Er is weer overzicht. Overzicht in mijn structuur, mijn routine.

Er is veel meer volwassenheid. In mijn bedrijf en in mijn leven, in mijn moederschap, in mijn huishouden. Het werkt echt op alles door.

Ik zie het nu alsof er een aantal raketten zo klaar staan en om te vuren. Achter de schermen klopt het. Het is nu ook klaar om op te schalen, om door te ontwikkelen.

 

Wat betekent de samenwerking voor jou?

Het woord samenwerking zegt het al: echt samen werken aan een bepaald doel. En ik vond het heel fijn dat dat doel mijn bedrijf was. Mijn welzijn eigenlijk. Want dat is waar je heel veel oog voor hebt, vind ik.

Een van de meest life-changing inzichten die ik had, en dat was al redelijk snel in het begin toen ik nog dacht ‘ik ben mijn bedrijf’. Jij liet mij voelen dat dat niet klopte. Ben je je bedrijf of maak je je bedrijf? En toen kon ik me loskoppelen. Je bent natuurlijk veel meer dan je bedrijf. En hoe beter het met jou gaat, hoe beter het ook met je bedrijf gaat. En dan kan je bedrijf meegroeien met je en een stevige basis krijgen.

De check-in aan het begin van de week helpt me enorm. Ik ben altijd veel te ambitieus. Van alle acties die ik wil oppakken moet ik er van jou drie uitpikken en dan is het voor mij moeilijk kiezen welke drie gaan dat zijn?

Dit brengt zoveel focus en aan het einde van de week check jij hé, hoe is het nou gegaan, Wat heb je afgekregen? Het voelde nooit als ik heb iets niet goed gedaan.

Je beweegt daar een heel mooi mee en je kunt heel goed aanvoelen. Dat vind ik een van je kwaliteiten. Soms had ik echt het idee: ‘ik ben echt een complete chaoot’. En jij zei: “jij bent gewoon een echte ondernemer.”

En toen dacht ik ja. Wat fijn dit! Dit klopt. Er veel meer in. Ik ben een ondernemer en ik ben creatief en ik kan gestructureerd zijn, maar daarin heb ik wel een back up nodig. En die was jij voor mij en dat vond ik super fijn.

Waarom zou je een samenwerking met mij aanraden en aan wie?

Ik raad een samenwerking met jou aan voor ondernemers die het gevoel hebben dat hun jasje begint te knellen doordat ze gegroeid zijn en niet weten hoe verder. Of de ondernemer die voelt: Ik loop over. Ik kan het niet meer dragen en het moet anders georganiseerd worden. Slimmer.

En die er dan daarnaast ook enorm bij gebaat is dat er strategisch meegekeken wordt, waardoor je snellere, slimmere stappen kunt zetten, maar ook stappen die bij jou passen.

Niet vanuit dit doet iedereen en laten we die kant op gaan. Jij kijkt echt naar past dit bij jou en past dit in de planning realistisch gezien. Aan de andere kant stimuleer jij het ook als je ziet dat er ruimte aan het ontstaan is. Jij voelt het moment heel goed aan.

Dus voor de ondernemer die op het punt staat om door te groeien. Om een doorbraak te maken. Om van het ene level in het volgende level te gaan. Daar kun je energetisch werk op doen, maar je hebt ook iets praktisch nodig, want je bedrijf moet technisch meegroeien en daar heb je gewoon expertise voor nodig.

Kun je iets vertellen over de stappen die we hebben gezet?

Ik weet nog dat we een lijst hadden met zaken die ik allemaal wilde opzetten in onze samenwerking. En die lijst was echt lang. Want ik ben ambitieus. Ik wil stappen zetten, ik hou van actie. En iedere keer ging het zo vloeiend. Stap voor stap, weer iets opgepakt, weer iets gerealiseerd wat ik heel graag in de lucht wilde hebben en in de vorm zoals ik het wilde. Mijn e-mailsysteem erop aangesloten, zodat ik niet meer handmatig hoefde in te grijpen. Een bepaald programma dat mensen reminders kregen. Mijn bedrijf was echt heel erg ad hoc.

Soms was ik zelf de lijn kwijt. Maar jij had steeds die stip op de horizon en je had de route daarnaartoe helder.

Als ik terugkijk, en jij herinnerde mij daar heel mooi aan iedere keer aan het einde van de maand, zei je oké: kijk eens wat we deze maand gedaan hebben. En die stappen die wij gezet hebben zijn gewoon echt mega groot geweest. Maar doordat we heel veel kleine stukjes hebben gedaan die heel natuurlijk en niet als veel voelden, staan er gewoon vier maanden later echt grote dingen die we samen klaar hebben gekregen.

Waarin ik, als ik het alleen had moeten doen, de focus verloren was, het een mega groot project geworden was en waarin ik helemaal zou verzanden. En dan aan het volgende was begonnen, want dan was dat nodig geweest.

Ik wilde bijvoorbeeld heel graag een New Moon Circle organiseren, één keer per maand. Die loopt nu al een paar maanden. Ook de koppelingen tussen mijn academie en een mail systeem. We hebben zoveel gerealiseerd in de afgelopen periode. Dat had ik alleen sowieso niet klaar gekregen. Niet in de basis en de steadiness waarin het nu staat. Dan was het ad hoc iets geweest en had het me heel veel werk gekost. En nu loopt dit en dit blijft lopen, ook na deze vier maanden. Ik weet wat ik moet doen. Ik weet hoe ik simpele dingen kan verlengen of vernieuwen en dat is gewoon heel fijn. Maar daardoor voelt het niet meer als veel en zwaar. Ik heb een bepaald level bereikt en kan weer aan een volgende level werken. En daar hou van.

Je kon heel goed meevoelen in het energetische stuk, in mijn bedrijf, in mij en dat vond ik heel fijn. Dat vond ik echt een hele bijzondere ervaring, want dat heb ik nog maar weinig gezien.

Wil je verder nog iets delen?

Wat ik echt heel fijn heb gevonden is dat ik me gezien en gehoord voelde. Ik had ook echt het gevoel dat je betrokken bent. Je hebt focus op mijn bedrijf, ook tussen onze contactmomenten door. Ik ga niet van jouw vizier af. Sowieso alles wat je zei en wat je deed, daar kom je op terug. Ook al was ik was ik het zelf vergeten. Wellicht heb je hier nog iets mee gedaan of heb je daar naar gekeken. Dat vond ik echt heel fijn

En als mens vind ik je heel erg prettig om mee samen te werken. En een hele grote plus voor mij als energetisch coach is dat jij energetisch daar zo in meekomt. Dus je bent niet alleen van het technische of het zakelijke. De harde kant, maar je kunt heel goed mee in de zachte kant. Je kon heel goed meevoelen in het energetische stuk, in mijn bedrijf, in mij en dat vond ik heel fijn. Dat vond ik echt een hele bijzondere ervaring, want dat heb ik nog maar weinig gezien. Dus echt complimenten daarvoor. Dank je wel!

Volg Karlijn

Instagram

Luister haar podcast

Of check haar website waar je haar aanbod kunt vinden: o.a. 1 op 1 samenwerken, groepstraject of een jaarprogramma met academy waarin je zelf aan de slag kunt met je energetics.

Aanrader: maandelijks geeft Karlijn een New Moon Circle waarin je een nieuwe cyclus in jezelf kunt starten om krachtige doorbraken te realiseren naar hoe jij het wel wilt. Deze worden afgestemd op de energie van het moment.

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

01-06-2023 | door: Patricia van Kester

Je doelen behalen? Bereid je maand voor.

Een goed begin is het halve werk. En voorbereiding is 90% van het succes. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Tijd en aandacht besteden aan een nieuwe maand levert je uiteindelijk tijd en meer resultaat op. Hoe ik dat zie lees je in dit blog.
evalueren reflecteren online business manager patries
03-04-2023 | door: Patricia van Kester

Waarom evalueren als ondernemer een must is

Wanneer je wilt groeien met je business op een manier die bij jou en je leven past, dan is regelmatig evalueren en reflecteren een must. Het is dan ook een van mijn meest winstgevende routines. Wat regelmatig terugblikken voor jou en jouw bedrijf kan betekenen en hoe je dit doet lees je in dit blog.
business manager patricia
20-03-2023 | door: Patricia van Kester

Business Manager of VA? Welke vorm van ondersteuning heb je nodig?

Ondersteuning of support voor ondernemers is er in overvloed. Een VA, virtual professional, business support, OBM, business manager. Wat helpt jou nou precies verder? Lees dit blog om deze vraag te verhelderen.