Patricia

Mijn naam is Patricia van Kester, maar je mag ook Patries zeggen.

Als Business Manager help ik, op holistische wijze, bevlogen ondernemers in de groei van hun bedrijf van het onrustige gevoel van overwhelm naar overzicht door het eenvoudiger managen van hun bedrijf.

Want daar in de kracht van eenvoud ligt de oplossing.

 

 

ondersteuning op afstand patries.nl

Wat mij betreft mag het allemaal eenvoudiger en lichter.

Werkelijk alles is mogelijk in deze tijd, wat fantastisch is, maar ook voor zoveel ruis en afleiding zorgt.

Hierdoor raak je verwijderd van jouw essentie. Van dat wat voor jou echt belangrijk is in je bedrijf en je leven. En kom je in het hamsterwiel terecht, waardoor je het gevoel hebt dat je maar blijft rennen en niet komt waar je graag wilt zijn.

Mijn wens voor jou is dat er overall meer rust komt in jou. Omdat alles invloed heeft op elkaar. Dat je helder hebt wat echt belangrijk is voor jou en dat je daar vervolgens je volledige aandacht aan kunt besteden, zodat je daadwerkelijk de stappen gaat zetten die je zo graag wilt zetten.

Mijn reis als ondernemer

Ondernemen zie ik als een reis. Een die eigenlijk al begon voordat ik naar de kvk stapte. Op het moment dat ik moeder werd na een complexe bevalling met pre-eclampsie en HELLP. Deze ervaring en het moeder worden zorgden ervoor dat ik meer naar mijn gevoel ging en mijn eigen pad ging bewandelen.

Daarvoor leefde en werkte ik vooral vanuit mannelijke energie. De rode draad in mijn functies als projectmanager, product coördinator en communicatieadviseur binnen MKB-bedrijven, was dat ik ervoor zorgde dat de basis op orde was. Structuur en overzicht aanbrengen, stroming houden in de processen, planningen maken en delen uitvoeren. Het totale plaatje kloppend maken, tot in detail.

Door de effecten van de bevalling keerde ik terug naar mijn eigen basis en begon ik met het verwijderen van ruis. Ik maakte hele bewuste keuzes en stelde steeds de vraag: Wat vind ik echt belangrijk? Dat leidde tot meer eenvoud en daar haalde ik zoveel rust en helderheid uit.

Ik ging meer sturen op mijn energie. Op wat ik nodig had in plaats van wat er van mij verwacht werd, waardoor ik met veel meer aandacht ging leven.

Na de geboorte van onze 2e dochter en de nodige persoonlijke ontwikkeling was ik klaar voor het ondernemerschap en begon de reis als virtual PA waarin ik ondernemers uitvoerend ondersteunde.

Personal Business Manager voor ondernemers 

Fast forward naar nu: in mijn rol als Business Manager komen al deze thema’s samen. Met mijn ervaringen, kennis en kwaliteiten help ik missiegedreven ondernemers met hun groei door deze te stroomlijnen. We bouwen samen verder aan het bedrijf op een manier die bij de ondernemer past. En aanvullend ondersteun ik met de inrichting en implementatie van de acties die hieruit volgen.

Hiervoor combineer ik mannelijke en vrouwelijk energie en ik zet de kracht van eenvoud in.

Samen gaan we naar de basis van je bedrijf. Want zodra dat stevig staat en goed is ingericht, duurzaam en op een manier die bij jou past, ontstaat er meer overzicht en helderheid. Er komt ruimte in je agenda en je hoofd, omdat je minder nodig bent in je bedrijf.

Oftewel meer tijd en energie voor de dingen die er écht toe doen.

lees meer over een samenwerking met mij

Ik help je aan een bedrijf dat jou als ondernemer draagt en niet andersom.

Ondernemen doe ik op mijn voorwaarden door ervoor te zorgen dat alles wat ik doe in lijn is met mijn essentie. Zo houd ik genoeg tijd en energie over om te genieten van mijn gezin en op avontuur te gaan met onze camper. De dingen die er voor mij enorm toe doen.

Persoonlijk, zorgvuldig, betrokken

Regelmatig krijg ik terug dat ik zo’n natuurlijke manier van leidingnemen heb. Dat ik zorg voor overzicht door regelmatig terug naar de kern te gaan en daarbij het grote doel niet uit het oog verlies.

Van nature ben ik gericht op het aanbrengen van meer structuur, zaken concretiseren en het makkelijker maken van werkzaamheden. Want we kunnen het onszelf soms zo onnodig moeilijk maken.

Werk je met mij samen dan heb je iemand die heel zorgvuldig en loyaal is. Aan persoonlijk contact hecht ik veel waarde. Ik sta naast en achter mijn klanten. Hun bedrijf voelt als mijn bedrijf. Ik ben betrokken en oprecht geïnteresseerd in mijn klanten en hun onderneming.

Vandaar dat ik gekozen heb voor de titel Personal Business Manager.

#typischpatries

  • Ik ben geïnteresseerd en nieuwsgierig, leer graag en heb daardoor een brede (werk)ervaring op het gebied van marketing & communicatie. Benieuwd naar mijn volledige achtergrond?
  • Ik heb een grote liefde voor de mogelijkheden die de online wereld biedt en ben dol op (minimalistisch) design en communicatie.
  • Ik heb HBO toerisme gestudeerd aan de NHTV in Breda.
  • Reizen is een grote passie van mij (ja, ook met kinderen), net als fotografie.
  • Ieder jaar maak ik met mijn gezin rond onze trouwdag een foto in onze trouwkleding. De teller staat nu op 12 foto’s.
  • Van opruimen en ordenen word ik ontspannen. Ik heb zelfs een opleiding tot Professional Organizer gevolgd om mijn skills te verbeteren.
  • Klussen is een hobby van mij. Voordat onze kinderen geboren werden hebben we ruim drie jaar geklust in onze woning en dit fundament letterlijk vanaf het zand opgebouwd.
  • Yoga is een vast onderdeel van mijn week, al zo’n 15 jaar lang.
  • Ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven door o.a. mijn plasticverbruik laag te houden, regelmatig vegan te eten en bewust aankopen te doen zoals mijn refurbished iPhone.