“Sinds de geboorte van mijn dochters realiseer ik me hoe bevoorrecht ik ben dat ik zo goed kan plannen en organiseren”

 

De lat ligt hoog

Gezinnen staan enorm onder druk. Ik ervaar het zelf als moeder van twee dochters, zie het om mij heen en lees er regelmatig over in de media. De opvoeding van de kinderen, werken, het huishouden, de zorg voor ouders en een druk sociaal leven. De lat ligt hoog. Ouders en vooral vrouwen ervaren het dagelijks als een struggle. Waarschijnlijk herken je dit wel.

Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om naast een gezin je ambities na te streven. Er is voldoende tijd om oprechte aandacht en liefde te geven aan je kinderen. Om te knallen met je bedrijf en leuke dingen te doen met je partner of vrienden/vriendinnen. Het enige wat je hiervoor moet doen is je leven goed inrichten.

Achtergrond

Sinds ik ben afgestudeerd aan de NHTV in Breda (studie toerisme en recreatie) ben ik zoekende naar mijn ding. Wat past bij mij en waar krijg ik energie van?

Om hierachter te komen heb ik uiteenlopende functies gehad in het toerisme, bij een uitgeverij van schoolartikelen en bij marketing- en communicatiebureaus. Functies waardoor ik mijn ervaring en kennis kon uitbreiden, inzichten kreeg en die elk om een andere reden op dat moment bij mij pasten.

Wake-up call

Na de traumatische geboorte van onze dochter Anna stond mijn leven op z’n kop. Het was voor mij een wake-up call. De bevalling en mijn nieuwe rol als moeder zorgden voor een compleet andere kijk op het leven. Mijn prioriteiten verschoven. Er was eigenlijk maar één prioriteit en dat was mijn gezin.

Een periode van herstel en persoonlijke ontwikkeling volgde. Ik leerde meer naar mijn intuïtie te luisteren en voelde heel sterk dat er iets moest veranderen in mijn leven. Het leek een grote puzzel, maar ik wist dat het stap voor stap (of puzzelstukje voor puzzelstukje) duidelijk zou worden.

Ik kreeg weer vertrouwen in een nieuwe zwangerschap en bevalling. De wens voor een broertje of zusje voor Anna groeide. Op 18 februari 2018 werd Jet geboren. Het was een bevalling zoals wij het wensten. Dankbaar waren wij dat het deze keer zo goed was verlopen. Een heerlijke kraamtijd volgde.

Balans

Het moederschap is onbeschrijflijk mooi, maar ook een grote uitdaging. Het heeft mij doen inzien wat mijn kwaliteiten zijn. Ondanks dat er zoveel gebeurde in mijn leven lukte het mij om balans te houden tussen werk en privé. Door voor mezelf te kiezen en los te laten op de momenten dat het nodig was kon ik de regie behouden.

Ik zorg voor rust en overzicht in huis door structuur aan te brengen, te plannen en organiseren. Zaken die mij heel natuurlijk afgaan en die ik leuk vind om te doen.

“Het geeft mij rust om geordend te leven. Door mijn agenda goed in te delen blijft er genoeg tijd en energie over om plezier te maken met mijn gezin.”

Personal assistant

Tijdens mijn laatste zwangerschap merkte ik dat het in loondienst werken en mijn normen en waarden niet meer overeenkwamen. Van 9.00 uur tot 17.00 uur op een kantoor zitten past niet meer bij mij. Ik wil zelf bepalen waar en wanneer ik werk. Ik wil flexibel zijn en er kunnen zijn voor mijn kinderen als ze mij nodig hebben. Maar ik heb ook mijn ambities. Ik wil mezelf ontwikkelen, uitdagen en vooral van betekenis zijn. Het ondernemerschap lonkte.

Langzaamaan vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Ik zag een rode draad in mijn carrière. Er waren overeenkomsten tussen de banen die ik heb gehad. Mensen helpen door te creëren, regelen en organiseren. Daar krijg ik energie van!

Het beroep personal assistant kwam voorbij. Dat was vast geen toeval. Het was precies waar ik al die tijd naar op zoek was. Een beroep waarin ik mijn (werk)ervaring, kennis en kwaliteiten kwijt kan. Een beroep waarmee ik gelijkgestemde ouders kan helpen en dus van betekenis kan zijn.

Bovendien mijn naam is niet voor niets PAtricia 😉

“Als persoonlijke assistente is het mijn missie om ondernemende ouders meer tijd, rust en ruimte te geven.”