Patricia

Mijn naam is Patricia van Kester, maar je mag ook Patries zeggen.

Ik leef mijn leven met aandacht. Aandacht voor mezelf, mijn kinderen en mijn man. Aandacht voor de ander en voor de aarde. Het is mijn manier om alles uit het leven te halen.

 

 

PA op afstand PAtries

Mijn missie is om jou dit ook te laten ervaren, zodat je realiseert dat minderen meer oplevert. Het is de kracht van eenvoud waar ik zo in geloof.

Daarom ondersteun ik vrouwen die én ondernemer én moeder zijn met het vereenvoudigen van hun bedrijf, zodat ze niet door blijven hollen, maar vanuit aandacht en rust weer keuzes maken. Om daarna vanuit een stevige basis meer impact te maken met hun business en volop genieten van het leven..

Want ik ben ervan overtuigd dat het onrustige gevoel verdwijnt, als je teruggaat naar de basis van wie jij bent en wat jij wil bereiken. Die rust vind je, wanneer jouw leven goed is georganiseerd en alle ruis is verwijderd.

Jouw leven wordt makkelijker en er komt tijd en ruimte vrij om de dingen te doen die écht belangrijk zijn voor jou. Zoals eindelijk jouw grootse plannen realiseren of meer tijd doorbrengen met jouw gezin.

“Als je met aandacht leeft, haal je veel meer uit het leven.”

Waarom ik met aandacht leef

Heel eerlijk, aandacht was niet altijd een groot thema in mijn leven. Tot een jaar of 8 geleden zag mijn leven er compleet anders uit. Ik was altijd erg met de toekomst bezig en nam rationeel beslissingen. Ik koos voor de zekerheid van loondienst bij marketing- en communicatiebureaus en ging mee in die ratrace van meer, meer, meer.

De eerste keer moeder worden heeft mijn leven compleet om z’n kop gezet. Ik bespaar je de details, maar geloof me dat pre-eclampsie en het HELLP-syndroom een enorme impact hebben gehad op mijn lichaam.

Vanwege mijn gezondheid heb ik heel bewust keuzes moeten maken. Mijn energieniveau was laag en ik ben een tijd enorm overprikkeld geweest. “Wat vind ik nou echt belangrijk?” Was de vraag die ik mezelf stelde. Want dat ik zoveel mogelijk uit het leven wilde blijven halen stond voor mij vast.

Zo ambitieus als ik ben, wist ik dat ik minder moest gaan doen en ging ik kijken hoe ik zoveel mogelijk kon bereiken door zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven.

Ik ben gaan minderen. Minder afspraken in mijn agenda, minder spullen, minder doen. Ik bracht meer focus aan door te kiezen voor kwaliteit en de dingen die echt van waarde zijn voor mij.

Mijn leven werd makkelijker door het maken van deze keuzes. Ik ging meer mijn eigen pad volgen en zo ontdekte ik dat ik alles met veel meer aandacht deed. Er was veel minder afleiding en dat gaf rust. Ik leefde meer in het hier en nu, waardoor ik extra genoot van het leven en met een voldaan gevoel naar bed ging.

Personal Business Manager voor ondernemers met een gezin

Inmiddels ben ik al een aantal jaar ondernemer en vormen deze ervaringen de basis van mijn onderneming. Met mijn minimalistische kijk op het ondernemen maak ik het leven van ondernemers met een gezin een stuk makkelijker door op een slimmere manier te gaan werken.

Ik maak letterlijk en figuurlijk ruimte voor wat echt belangrijk is. Want ik ben er sterk van overtuigd dat je groeit in winst, impact of vrijheid als je de dingen doet waar je blij van wordt.

En de rest? Die schrappen we, automatiseren we, maken we eenvoudiger of je besteed ze aan mij uit.

Is dit wat jij nodig hebt?
plan een kennismakingsgesprek

Als geen ander weet ik hoe overweldigend het leven als ondernemer met een gezin kan zijn.

Als vrouw van Frank, ook een succesvolle ondernemer, en moeder van twee jonge meiden (2015 en 2018) heb ik veel op mijn to-do lijstjes staan en vliegen mijn dagen voorbij. En toch lukt het om mijn bedrijf en ons gezin te runnen. Om echt aandacht te besteden aan onze dochters, om tijd voor mezelf vrij te maken en leuke dingen te doen met mijn man of vriendinnen.

Naast mijn bedrijf heb ik privé eigenlijk altijd wel projecten lopen. Een camper kopen, opknappen en verhuren. Met het gezin 6,5 week naar Nieuw-Zeeland. Ik stel een doel en ga ervoor.

PAtries gezinsondersteuning

Persoonlijk, zorgvuldig, betrokken

Deze doelgerichte en praktische instelling herkennen mijn opdrachtgevers ook. Regelmatig krijg ik terug dat ik zo’n natuurlijke manier van leidingnemen heb. Dat ik zorg voor overzicht door regelmatig terug naar de kern te gaan en daarbij het grote doel niet uit het oog te verliezen.

Van nature ben ik gericht op het aanbrengen van meer structuur en het makkelijker maken van werkzaamheden. Want we kunnen het onszelf soms zo onnodig moeilijk maken. Deze kwaliteit combineer ik met mijn creativiteit en kennis en ervaring met marketing & communicatie.

Werk je met mij samen dan heb je iemand die heel zorgvuldig en loyaal is. Aan persoonlijk contact hecht ik veel waarde. Ik sta naast (en achter) mijn opdrachtgevers als sparringpartner, maar ondersteun ook uitvoerend. Het bedrijf voelt als het ware als mijn bedrijf. Ik ben betrokken en oprecht geïnteresseerd in mijn opdrachtgevers en hun onderneming.

Vandaar dat ik gekozen heb voor de titel Personal Business Manager.

#typischPatries

  • Ik herken mezelf in de term multipotentialite. Ik ben geïnteresseerd en nieuwsgierig, leer graag en heb daardoor een brede (werk)ervaring op het gebied van marketing & communicatie.
  • Ik heb een grote liefde voor de mogelijkheden die de online wereld biedt en ben dol op (minimalistisch) design en communicatie.
  • Ik heb HBO toerisme gestudeerd aan de NHTV in Breda.
  • Reizen is een grote passie van mij (ja, ook met kinderen), net als fotografie.
  • Ieder jaar maak ik met mijn gezin rond onze trouwdag een foto in onze trouwkleding. De teller staat nu op 10 foto’s.
  • Van opruimen en ordenen word ik ontspannen. Ik heb zelfs een opleiding tot Professional Organizer gevolgd om mijn skills te verbeteren.
  • Klussen is een hobby van mij. Vooral schilderen vind ik fijn om te doen. Daarmee kan ik mijn hoofd leeg maken.
  • Yoga is een vast onderdeel van mijn week, al zo’n 15 jaar lang.
  • Ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven door o.a. mijn plasticverbruik laag te houden, regelmatig vegan te eten en bewust aankopen te doen zoals mijn refurbished iPhone.