Hoe houd je het zomergevoel vast?

03-10-2018 | leestijd:

De maand augustus is alweer voorbij. We genieten nog even van de laatste warme dagen voordat de herfst echt zijn intrede doet.

Met weemoed kijken we terug op een fantastische zomer. Zon, leuke dingen doen, tijd doorbrengen met het gezin, ontspanning. Het lijkt al zo lang geleden nu we weer vol in de hectiek van werk en school zitten. Lukt het jou om het zomergevoel vast te houden? Of word je alweer geleefd door jouw agenda. Vlieg je van afspraak naar afspraak. En bepaalt het to-do lijstje jouw dag?

Na een vakantie vervallen mensen vaak binnen een week weer in de dagelijkse sleur. En dat is niet heel vreemd. Als werkende ouders heb je te maken met terugkerende werkzaamheden waardoor je snel weer in de routine zit.

Hoe houd je het zomergevoel langer vast?

Wat is het ‘zomergevoel’ eigenlijk voor jou? Wat maakt dat jij de zomer zo fijn en ontspannen ervaart? Bedenk welke terugkerende elementen jou een prettig gevoel geven en probeer deze elementen zoveel mogelijk toe te passen in het dagelijks leven.

Mijn zomergevoel wordt gevormd door veel tijd door te brengen met mijn gezin. Samen leuke en nieuwe avonturen beleven, lekker eten en veel buiten zijn. Stuk voor stuk dingen die ik in mijn dagelijks leven ook kan doen. Bewust plan ik daarom af en toe een dag waarop we iets leuks ondernemen met het gezin. Lunchen of picknicken op een leuke locatie, naar het zwembad of een speeltuin. En in het weekend kook ik graag uitgebreid.

Natuurlijk maakt een andere omgeving het makkelijker om het zomergevoel te ervaren. In een andere omgeving word je minder afgeleid door de to-do’s en de continue stroom van informatie via jouw telefoon. Hoe fijn zou het zijn als je gedurende het jaar maar een fractie van jouw zomergevoel vast zou kunnen houden?

Doorbreek de routine

Waar het eigenlijk om gaat is dat je de routine doorbreekt. Dit kan al met hele kleine dingen. Neem bijvoorbeeld een andere route naar je werk of naar school. Pak op een mooie dag de fiets in plaats van de auto. Doe boodschappen in een andere supermarkt. Neem je altijd brood mee voor de lunch? Wissel het eens af met een salade. Of nog beter, een gerecht van jouw vakantiebestemming!

Kijk eens een avond geen televisie, maar lees een boek of maak een wandeling. Neem een vakantiegewoonte over, luister naar muziek uit het vakantieland en bekijk regelmatig de vakantiefoto’s en -filmpjes. Volgens mij genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan!

Lukt het je niet om hier tijd voor te maken omdat je de to-do lijst niet los kunt laten? Wil je graag een fotoboek van jullie vakantie laten maken? Of je verheugen op een volgende vakantie door er alvast één te boeken? Ik assisteer je hier graag bij.

Dit is een blog van Patricia van Kester

Als Persoonlijke Assistente ondersteun ik ondernemende ouders met hun bedrijf.  Ik maak tijd en ruimte vrij door de basis van het bedrijf op orde te brengen en/of het overnemen van werkzaamheden op het gebied van marketing & communicatie en office management.

 

PAtries persoonlijke assistente

Misschien vind je dit ook interessant

05-03-2020 | door: Patricia van Kester

Mijn zoektocht naar een eeuwig vakantiegevoel

Een eeuwig vakantiegevoel, is dat mogelijk? Ik onderzocht mijn vakantiegevoel en kwam tot een levensveranderende ontdekking.
09-12-2019 | door: Patricia van Kester

Minimalistische Kerst, maximaal genieten

Een minimalistische Kerst kil en ongezellig? Juist niet! Lees hoe een minimalistische Kerst de magie terug kan brengen die je als kind ervaarde.
tips decemberstress PAtries
10-11-2019 | door: Patricia van Kester

10 tips tegen decemberstress

Feestjes, borrels en diners. De agenda staat er vol mee in december. Ontzettend leuk, maar deze drukte kan zorgen voor onrust en stress. Hoe kun je de decemberstress bij jezelf en jouw kind(eren) beperken?