Tijd vs geld

13-02-2019 | leestijd:

Het imago van een personal assistant is dat het alleen voor het hoge segment is weggelegd. Het is duur, een luxe. Ik kan je vertellen dat dit enorm meevalt.

Laten we even bekijken wat een Personal Assistant doet. Een PA zorgt, kort gezegd, voor een prettiger leven. Steeds meer mensen besteden taken uit. Dat is ook duidelijk te zien aan de toename van het aantal diensten om je leven te veraangenamen. Als je op een feestje vraagt wie een huishoudelijke hulp heeft, dan zijn de huishoudens zonder hulp in de minderheid. Een glazenwasser, boodschappenservice, online shoppen, je avondmaaltijd thuis laten bezorgen. Allemaal voorbeelden van inmiddels ingeburgerde diensten die jouw leven makkelijker maken.

Tijd is waardevoller dan geld

Tijd is ontastbaar. Tijd is schaars. Het is waardevoller dan geld want verloren tijd kun je nooit terug verdienen en geld wel. Als werkende ouder vliegt de tijd voor je gevoel voorbij. Je hoeft bij wijze van spreken maar met je ogen te knipperen en je kind lijkt alweer groter. Je krijgt iedere minuut maar één keer. Nadat hij voorbij is zal die minuut nooit meer terugkomen. Dan kun je dus maar beter jouw kostbare tijd besteden aan dingen die jou gelukkig maken.

Uit een onderzoek door Maastricht University blijkt ook dat mensen die vrije tijd kopen tevredener zijn met hun leven. Wanneer geld wordt gebruikt om diensten te kopen in plaats van materiële zaken, zijn mensen positiever en hebben ze minder last van stress.

Ga maar na, van het kopen van bijvoorbeeld een nieuwe jas word je heel gelukkig, maar na een tijdje ebt dat gevoel weer weg. Dan is het gewoon een mooie jas die jou veel geld heeft gekost. Quality time met het gezin daarentegen is onbetaalbaar. Het gelukkige gevoel dat je krijgt van herinneringen is blijvend.

PA zorgt voor meer tijd

Een Personal Assistant zorgt voor een prettiger leven doordat hij/zij taken oppakt die jij niet graag doet of waar je de skills van mist. Taken die jou veel energie kosten. Door het uitbesteden van deze taken krijg jij tijd en ruimte voor dingen waar je blij van wordt. Tijd voor jouw gezin, jouw bedrijf of vul maar in…

De kosten vallen in het niet bij de extra waardevolle tijd die vrijkomt voor jou.

Probeer het eens, gewoon zonder verplichtingen. Echt je zult verbaasd zijn wat een positief effect het op jou en jouw gezin heeft.

Dit is een blog van Patricia van Kester

Als Persoonlijke Assistente ondersteun ik ondernemende ouders met hun bedrijf.  Ik maak tijd en ruimte vrij door de basis van het bedrijf op orde te brengen en/of het overnemen van werkzaamheden op het gebied van marketing & communicatie en office management.

PAtries persoonlijke assistente

Misschien vind je dit ook interessant

17-03-2022 | door: Patricia van Kester

Hoe je meer grip op je tijd krijgt

Nog even een appje sturen of een mail beantwoorden. Gaat het nog regenen? Oh een reactie op Insta. Leuk, even kijken. Je telefoon is een grote afleider. Gelukkig is daar een oplossing voor: digitaal minimalisme.
21-10-2021 | door: Patricia van Kester

Hoe minimalisme rust brengt binnen je bedrijf

Rust, welke ondernemer met kinderen verlangt daar niet naar? Voor mij is minimalisme de manier om mijn bedrijf en daarmee mijn leven makkelijker te maken. Hoe, lees je in dit blog.
30-11-2020 | door: Patricia van Kester

Bingewatch je taken en bespaar tijd

Daar zit je dan, een beetje onvoldaan te zijn. 's Avonds op de bank je favo serie te bingewatchen. Weer niet kunnen doen wat je graag wilde doen vandaag... Lees hoe je meer voor elkaar krijgt in een dag.