Reizen met kinderen

10-01-2019 | leestijd:

Reizen is één van de dingen die ik het liefste doe. Vandaar ook mijn keuze voor de opleiding toerisme en recreatie aan de NHTV in Breda. Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien. Je zult mij dus ook niet snel twee keer op dezelfde bestemming tegenkomen.

Wanderlust

Samen met mijn man heb ik al een aantal mooie reizen mogen maken naar bestemmingen als Namibië, Oost-Maleisië en IJsland. Om Europa niet te vergeten. Avontuurlijke bestemmingen met veel natuur hebben onze voorkeur. We vinden het leuk om een stad te bezoeken, maar zoeken daarna graag de natuur op. Ik vind het een uitdaging om met een zo klein mogelijk budget zoveel mogelijk te zien en te doen.

En ja, ook met onze dochters zetten wij de wanderlust voort. We hebben ervaren dat kinderen geen belemmering hoeven te zijn om te reizen. Kinderen maken het reizen juist nog mooier. Door de ogen van je kinderen ervaar en beleef je een land op een heel andere manier. Het opent deuren en je komt sneller in contact met de lokale bevolking. Vooral als je een hoogblonde dochter hebt!

Reizen met kinderen

Natuurlijk is de manier waarop we reizen wel veranderd sinds de kinderen er zijn. Hun welzijn staat voorop. Geen basic accommodaties meer, maar een verblijf met voldoende ruimte en bij voorkeur een keukentje (lang leve AirBnB!). Het reistentje dat we aangeschaft hebben is een groot succes. Het zorgt voor een eigen slaapplek ook al wissel je een aantal keer van locatie. We selecteren restaurants heel praktisch op geschikte maaltijden en het meubilair. Ook het reistempo passen we aan naar een paar uur per dag rijden en voldoende stops om even te spelen.

Of onze kinderen wel iets van het reizen onthouden is een vraag die ik vaak krijg. Tijdens een middagje op het strand van ‘s-Gravenzande vroeg onze oudste dochter, Anna, waar de kamelen waren. Die had ze namelijk gezien op een strand in Marokko 😊 Mijn ervaring is dat als je activiteiten doet die niet alledaags zijn en indruk maken dat Anna het meestal wel onthoudt.

Roze, blauw, groen, geel en wit

De landen waar wij zijn geweest houd ik bij op een wereldkaart. Zo kunnen we aan onze dochters laten zien waar we geweest zijn. Een roze sticker voor plekken waar ik ben geweest zonder mijn man en een blauwe sticker voor plekken waar mijn man is geweest zonder mij. Groen voor landen waar we samen zijn geweest en geel voor landen waar we samen met Anna zijn geweest. Zelfs Jet is toen ze drie maanden oud was al in zeven landen geweest tijdens onze laatste vakantie met de camper (de witte stickertjes). Binnenkort kunnen we er weer een paar stickers bij plakken want de eerste verre reis voor Jet is geboekt! We gaan naar Singapore, Nieuw-Zeeland en Maleisië.

Regelmatig vragen mensen mij om advies en reistips te geven. Ik vind het leuk om mijn ervaringen te delen en reizen samen te stellen. Wil jij een reis maken met of zonder kinderen en heb je hier hulp bij nodig? Bel mij!

Dit is een blog van Patricia van Kester

Als Persoonlijke Assistente ondersteun ik ondernemende ouders met hun bedrijf.  Ik maak tijd en ruimte vrij door de basis van het bedrijf op orde te brengen en/of het overnemen van werkzaamheden op het gebied van marketing & communicatie en office management.

PAtries persoonlijke assistente

Misschien vind je dit ook interessant

05-03-2020 | door: Patricia van Kester

Mijn zoektocht naar een eeuwig vakantiegevoel

Een eeuwig vakantiegevoel, is dat mogelijk? Ik onderzocht mijn vakantiegevoel en kwam tot een levensveranderende ontdekking.
vakantiestress PAtries
30-07-2019 | door: Patricia van Kester

Hoe je wél kunt genieten tijdens de vakantie

Alles is geregeld. De spullen zijn ingepakt en ingeladen. Het huis is op orde. De vakantie kan eindelijk beginnen. Laat het genieten nu maar beginnen.
18-06-2019 | door: Patricia van Kester

5 tips voor een ontspannen vakantievoorbereiding

De zomervakantie komt eraan. Heerlijk even niets moeten. Samen tijd doorbrengen, plezier maken, genieten van de zon en heerlijk eten. Of toch niet?