Met z’n vieren de wereld ontdekken

06-05-2019 | leestijd:

Samen met mijn gezin ben ik afgelopen periode 6,5 week op reis geweest. Ik zit zo vol inspiratie, ideeën en inzichten dat ik er niet over uitgepraat raak. Het is zo’n waardevolle reis geweest voor ons gezin. Daarom wil ik graag andere gezinnen inspireren door onze ervaringen te delen.

De droom

Een droom van mijn man en mij was om met ons gezin een lange reis te maken en veel tijd door te brengen met onze kinderen. Quality time en bewust aandacht voor elkaar zonder ruis en invloeden van buitenaf. Tijdens de zomer van 2018 fantaseerden wij hierover. We hadden een camper gekocht en waren ermee door Europa getrokken voor 2,5 week. Het vrije gevoel van het reizen met camper was fantastisch. Dat wilden we voor een langere tijd ervaren. (Deze camper hebben we verhuurd en is inmiddels verkocht)

Omdat onze dochter Anna in mei 4 jaar wordt en dus naar de basisschool gaat vonden we begin 2019 het perfecte moment. De bestemming moest kindvriendelijk zijn met genoeg activiteiten voor het hele gezin. Ondanks dat we het toch een beetje spannend vonden, omdat we beiden nog niet zo lang ondernemer zijn en onze jongste dochter Jet nog nooit gevlogen had, besloten we ervoor te gaan.

“Quality time en bewust aandacht voor elkaar zonder ruis en invloeden van buitenaf.”

De reis

De bestemming die aan al onze eisen voldeed was Nieuw-Zeeland! Een land met bergen, bossen, regenwoud, vulkanen, stranden, meren en bijzondere dieren om te spotten. Waar je in de natuur kunt kamperen en het erg gericht is op kinderen.

Helemaal naar de andere kant van de wereld. Ofwel, een hele lange vliegreis met een groot tijdsverschil. Het leek mij daarom prettig om de vliegreis te onderbreken. Op de heenreis verbleven we 2 nachten in Singapore. En op de terugreis genoten we nog een weekje van het strand van Langkawi. Dit bleek voor ons een perfecte combinatie.

In Nieuw-Zeeland verbleven we 2 nachten in Christchurch. We bezochten deze leuk stad en haalden daarna de camper op. In 30 dagen reden we van het zuidereiland naar het noordereiland, waar we eindigden in Auckland.

De voorbereiding

“Gaan de kinderen dan ook mee?” Deze vraag kregen wij regelmatig te horen nadat we mensen vertelden over onze plannen. Veel mensen denken dat zo’n reis niet mogelijk is met kleine kinderen. Waar een wil is, is een weg vinden wij. Een goede voorbereiding is natuurlijk wel noodzakelijk.

Van vluchten die zoveel mogelijk ’s nachts plaatsvonden tot de indeling van de camper. Wat zijn leuke plekken en geschikte activiteiten voor de kinderen? Hoe lang doe je erover om van punt A naar punt B te rijden? Al tijdens het regelen van de reis was ik ermee bezig om de reis zo leuk en aangenaam mogelijk te maken voor onze meiden. Het was voor ons een vereiste dat de kinderen het naar hun zin zouden hebben.

We hebben onze dochters, met name onze oudste dochter Anna, voorbereid op de reis door filmpjes te laten zien van de bestemmingen en te vertellen wat we wilden gaan doen. We telden af tot de dag van vertrek met een aftelkalender. Zo wist ze precies wanneer we zouden vertrekken.

Anna heb ik ook betrokken bij het inpakken van de reistassen. Hier ben ik ongeveer een week voor vertrek mee begonnen. Want wat neem je mee op een reis met temperaturen van ca. 5°C tot 35°C? Dankzij de uiteenlopende reizen die ik gemaakt heb is mijn inpaklijst compleet. Tijdens het inpakken pak ik deze checklist erbij. Zo hebben we altijd alles bij ons wat we nodig hebben.

Droom jij ook van een lange reis met jouw gezin? DOEN!
Heb je vragen, twijfels of weet je niet waar je moet beginnen? Laat het mij weten. Ik help je graag!

PS: binnenkort volgt deel II over onze reis met daarin de inzichten die ik op heb gedaan.

Dit is een blog van Patricia van Kester

Als Persoonlijke Assistente ondersteun ik ondernemende ouders met hun bedrijf.  Ik maak tijd en ruimte vrij door de basis van het bedrijf op orde te brengen en/of het overnemen van werkzaamheden op het gebied van marketing & communicatie en office management.

PAtries persoonlijke assistente

Misschien vind je dit ook interessant

05-03-2020 | door: Patricia van Kester

Mijn zoektocht naar een eeuwig vakantiegevoel

Een eeuwig vakantiegevoel, is dat mogelijk? Ik onderzocht mijn vakantiegevoel en kwam tot een levensveranderende ontdekking.
09-12-2019 | door: Patricia van Kester

Minimalistische Kerst, maximaal genieten

Een minimalistische Kerst kil en ongezellig? Juist niet! Lees hoe een minimalistische Kerst de magie terug kan brengen die je als kind ervaarde.
tips decemberstress PAtries
10-11-2019 | door: Patricia van Kester

10 tips tegen decemberstress

Feestjes, borrels en diners. De agenda staat er vol mee in december. Ontzettend leuk, maar deze drukte kan zorgen voor onrust en stress. Hoe kun je de decemberstress bij jezelf en jouw kind(eren) beperken?