Bedrijf op orde

Een slimmere en betaalbare manier om de volgende stap te zetten met je bedrijf.

Creëer een solide basis en er komt tijd vrij voor de taken die echt belangrijk zijn.

personal VA PAtries

Ondernemen met focus

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd. Dat effect ken jij vast wel. Als jouw huis opgeruimd is heb je meer rust in jouw hoofd. Je kijkt niet meer tegen de stapel papierwerk aan op de eettafel en struikelt niet meer over rondslingerend speelgoed. Je hebt overzicht en kunt je beter ontspannen.

Zo werkt het ook bij jouw bedrijf.

Alleen vanuit een solide basis kun je de volgende stap zetten met jouw bedrijf. Je hebt overzicht en een goede structuur nodig om je bedrijf te laten groeien. Eenvoud in de werkprocessen zodat je jezelf kunt vrijspelen van operationele taken. Dit geeft jou de rust en het vertrouwen dat je nodig hebt om te kunnen focussen. Op het ontwikkelen van je diensten bijvoorbeeld. Of het binnenhalen van en aandacht geven aan klanten. Oftewel de taken waar jij jouw geld mee verdient.

Als jouw werkprocessen niet op orde zijn of niet helder zijn is het bovendien erg lastig om te bepalen of en welke taken je het beste kunt uitbesteden. Laat staan hoe je ze kunt uitbesteden.

vraag een -van chaos tot groei- gesprek aan

Wat gaan we doen?

Ieder bedrijf is uniek. Iedere ondernemer is uniek en heeft andere uitdagingen. Daarom is mijn werk maatwerk. Een samenwerking wordt volledig afgestemd op jouw situatie en jouw wensen.

De 1-op-1 sessie ‘Bedrijf op orde’ vormt vrijwel altijd de start van de samenwerking.

Tijdens deze sessie:

 • Creëren we overzicht in jouw bedrijf door jouw bedrijfsprocessen onder de loep te nemen.
 • Bespreken we jouw uitdagingen en jouw (droom)doelen.
 • Nemen we per bedrijfsonderdeel jouw werkwijze en de gebruikte tools door.

Klinkt misschien tijdrovend en ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Het komt erop neer dat we jouw gemiddelde week doornemen. Op deze manier komen we erachter wat goed gaat en waar mogelijkheden tot verbetering in zit. We bekijken welke taken echt van waarde zijn voor jouw bedrijf.

Hierdoor wordt het helder waar de knelpunten zitten en dus winst te behalen valt.

ondersteuning voor ondernemers PAtries

Praktisch adviesplan

Een aantal weken na de sessie ontvang je een praktisch adviesplan met acties om deze knelpunten aan te pakken en de processen te stroomlijnen. De acties staan in het teken van vereenvoudigen, schrappen, automatiseren of uitbesteden.

Het zijn acties die je zelf kunt oppakken of die je aan mij kunt toevertrouwen.

vraag een -van chaos tot groei- gesprek aan

Concrete voorbeelden:

 • Content structureren en een contentkalender ontwikkelen
 • De juiste tools implementeren voor het plannen van social mediaberichten
 • Marketingprocessen automatiseren
 • Het ontwikkelen van templates
 • Jouw mailbox organiseren
 • Een (gedeelde) online agenda
 • Jouw administratie op orde brengen
 • Jouw werkplek organiseren

Het resultaat

Als de basis van jouw bedrijf op orde is zul je merken dat het ondernemen makkelijker gaat. Er komt tijd en ruimte vrij in jouw hoofd en jouw agenda. Zo kun jij je eindelijk richten op de zaken die jou dichter bij jouw doelen brengen.

Doordat de bedrijfsprocessen helder zijn is duidelijk geworden of het nodig is om taken uit te besteden. En zo ja, welke taken je dan het beste kunt uitbesteden. Omdat je er te weinig kennis van hebt, ze jou veel tijd en/of energie kosten of je ze gewoon liever niet doet. Ook daar kan ik jou bij helpen.

dat wil ik!

meer overzicht minder chaos
meer focus minder fouten
meer continuïteit minder kosten
meer grip minder onrust
meer voldoening minder to-do’s

Ervaringen

 • Je brengt ruimte op de weg waar ik bergen werk zie en haalt het resultaat dichterbij. Superfijne samenwerking!

  Arianne van den Berg – Drogisterij Mevrouw Ooievaar
 • PAtries in het kort: Zorgvuldig, De diepte in, Precies en Boordevol Ideeën! Ik beveel haar van harte aan.

  Anne van den Heuvel – kunstenaar, galerie KLEURRAAK
 • Patricia heeft de website voor ons boek WAUW! IK WORD VROUW! onder handen genomen en flink verbeterd. Ze kwam met goede praktische tips en suggesties waar ik weer eea van geleerd heb (terwijl ik al best e.e.a. weet over marketing en social media). Patricia communiceert erg prettig. Duidelijk, vriendelijk, behulpzaam, heeft overzicht, stemt af etc etc. Helemaal super!

  Arianne van den Berg – Wauw! Ik word vrouw!
 • Voor ons bedrijf La Louz wilden we een website laten maken die anders is dan anderen en een persoonlijke uitstraling heeft. We zijn bij Patricia terecht gekomen en zij heeft voor ons een ontzettend mooie website ontworpen. We hadden niet alleen keuze uit 2 ontwerpen, ze dacht ook mee met wat goed zou werken. In de ontwerpen heeft ze ons verhaal, onze visie en onze wensen goed naar voren laten komen. Ook heeft ze op de website direct een stuk van onze marketing gedaan. Aansluitend heeft zij een mooi visitekaartje ontworpen die perfect aansluit bij de website. Patricia werkt zorgvuldig, komt afspraken na en is een veelzijdig persoon.

  Milou van Luijk – La Louz
 • De begeleiding was een goede steun in de rug om orde op kantoor te krijgen.

  Reinout Snoeck – Snoeck Technical Sollutions
 • Patricia heeft het design ontworpen voor mijn website en mijn huisstijl. Ze heeft de kwaliteiten om het zo te maken dat het geheel echt bij mij past. Het is prettig om met Patricia samen te werken. Ze is doortastend, creatief en voelt goed aan wat ik mooi vind. Super blij met haar én mijn website en huisstijl!

  Miranda van Steekelenburg
PA Patricia van Kester

Jouw persoonlijke assistente

Ik ben Patricia van Kester, getrouwd met een succesvolle ondernemer en moeder van 2 jonge meiden.

Een gestructureerde creatieveling, zo noem ik mijzelf. Ik hou van orde aanbrengen en structureren. Als ik daarin mijn creativiteit kwijt kan, dan ben ik helemaal in mijn element.

Als Persoonlijke Assistente zet ik mijn allround werkervaring op het gebied van marketing &communicatie en mijn organizing skills in om ondernemende ouders te ondersteunen met hun bedrijf. Hierdoor komt er tijd en ruimte vrij voor de zaken die echt belangrijk zijn.

Wil jij ook meer bereiken en minder doen?

meer over mij